top of page
Stadskant � Eva Miedema � Aan het werk.jpg

Eva Miedema

Eva Miedema (1984) is een autonoom kunstenares uit Noordwijk. In een

prachtig groot en licht atelier heeft zij sinds oktober 2021 de ruimte om haar

grote werken te creëren en tegelijkertijd tentoon te stellen. Eva werkt graag met

het donkere medium Oost-Indische inkt. Oost-Indische inkt is onvoorspelbaar, experimenteel en het droogt watervast.

Dit maakt het werken met dit medium uitdagend en snel.

Dit past bij Eva, een positieve, vrolijke en eerlijke duizendpoot.

 

CONTACTEN

Website : https://evamiedema.com

Email : info@evamiedema.com

  • Instagram

De serie werken die zij de afgelopen twee jaar aan heeft gecreëerd, is een reeks emotievolle portretten van krachtige, vaak donkere, vrouwen in haar stoere en expressieve signature stijl. Werken die, wanneer je toelaat, veel met je doen.

Er is een tijd aangebroken waarin kunst wordt gewaardeerd ongeacht de opleiding en/of het geslacht van de maker. Eindelijk zijn we in een tijdperk van inclusiviteit terecht gekomen.

 

De werken van Eva, en daarbij de kracht en kleur van de geportretteerde vrouwen, sluiten hier naadloos bij aan. Met vier kinderen en een man die meer dan fulltime werkt in de muziekindustrie

leidt Eva een vol en rijk leven. Positief in het leven staan, het kijken naar oplossingen in plaats van naar problemen en heel veel genieten zijn belangrijk voor haar.

Met een huis aan de kust, hebben ze de mogelijkheid veel het strand te bezoeken. Met je blote voeten in het zand, een lange strandwandeling of juist luieren op een handdoek, zwemmen of surfen in de zee, wat drinken, een hapje eten en kijken naar de zonsondergang. Het strand is een van de favoriete plekjes van het jonge gezin.

In 2018 gooide Eva het roer om en besloot zij haar baan voor de klas op te zeggen om zich volledig te kunnen focussen op haar kunstcarrière. Ze begon met het maken van werken met verschillende grafiektechnieken, zoals etsen en linoleumsneden.

Daarnaast ontdekte zij digitaal illustreren en ging zij een samenwerking met het bekende platform Kaartje2Go aan, waarvoor zij verschillende kaartenlijnen heeft ontworpen. Het bleef niet bij digitaal, want in 2020 lanceerde zij haar eigen analoge kaartenlijn onder de naam Studio DoNuts.

De vrolijk geïllustreerde kaarten, washi-tapes, notebooks etc. gaan bij menig winkel over de toonbank. En naast dit alles ontwikkelde ze de unieke stijl van schilderen die nu wordt gereflecteerd in haar kunst. Er is een tijd geweest waarin de veerkracht van Eva flink op de proef werd gesteld.

 

Na de geboorte van haar tweede kind had zo zoveel fysieke klachten en pijn dat zij niet zelf voor haar kinderen kon zorgen en uiteindelijk bij een revalidatiecentrum terechtkwam om weer te leren lopen.

Er werd haar gezegd nooit meer zwanger te worden, want dan zou ze voor de rest van haar leven in

een rolstoel terecht zijn gekomen. Maar de vastberaden en zeer eigenwijze Eva wilde haar leven niet laten leiden door angst. Na jarenlang trainen en keuzes maken voor een gezond en vrij leven besloten zij en haar man te kiezen voor geluk.

Er kwam een derde kindje na een pijnvrije zwangerschap. Dat dit mogelijk was, deed haar beseffen dat vertrouwen in jezelf loont. Het gaf haar zoveel zelfvertrouwen, dat ze de keuze voor kunst durfde te maken.

 

En nu, vier jaar en nog een baby’tje verder, werkt Eva in haar atelier in Noordwijk aan haar grote schilderijen. Haar werken zijn onder de aandacht van de kunstwereld.

Een kerstexpositie in het Hilton in Parijs was een van de hoogtepunten van 2022.

 

Wie weet wat 2023 zal brengen? Een ding is zeker, laat niemand je begrenzen om groot te dromen!

bottom of page