top of page

zo 24 sep

|

Gouda

Workshop Daglichtportretten | Jet ter Halle

Samen met Jet van Halle ga je op zoek naar sterke portretten. Cameragebruik, communicatie met je model en het gebruik van natuurlijk licht; het komt allemaal aan bod.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Daglichtportretten | Jet ter Halle
Workshop Daglichtportretten | Jet ter Halle

Tijd en locatie

24 sep 13:00 – 17:00

Gouda, Stationsplein 8, 2801 AK Gouda, Nederland

Over het evenement

Workshop Daglichtportretten |  Jet ter Halle 24 september 2023 / 13.00-17.00 /  € 109,95

Wil jij  sterke portretten leren maken, buiten in natuurlijk licht? Dan is de workshop Daglichtportretten in Gouda een uitgelezen kans! Samen met Jet van Halle ga je op zoek naar sterke portretten. Cameragebruik, communicatie met je model en het gebruik van natuurlijk licht; het komt allemaal aan bod.

Programma

13:00 – 13.15 uur: Ontvangst met koffie en thee 

13:15 – 14.00 uur: Theorie portretfotografie: achtergrond, scherptediepte en compositie. 

14:00 – 14.45 uur: Praktijk portretfotografie 

14:45 – 15.15 uur: Verdieping portretfotografie en licht: soorten licht­, poses en communicatie met je model. 

15:15 – 16.30 uur: Praktijk portretfotografie en licht 

16:30 – 17.00 uur: Foto’s bespreken

 👉 Reserveer hier je plek

Theorie deel I - Basis van portretfotografie Het begint allemaal met een gezellig kopje koffie of thee terwijl je luistert naar Jet ter Halle. Ze zal je de essentiële theoretische basis van portretfotografie uitleggen. Ten eerste zal ze ingaan op hoe je je camera het beste kunt inzetten en instellen voor portretfotografie. Het begrijpen van de juiste camera-instellingen is cruciaal om scherpe en goed belichte portretten te maken. Nadat de technische aspecten zijn behandeld, gaat Jet verder met andere essentiële elementen van portretfotografie. Ze zal bespreken hoe je een passende achtergrond kiest om de sfeer en uitstraling van het portret te beïnvloeden. Bovendien zal ze je leren hoe je scherptediepte kunt gebruiken om het onderwerp te isoleren en de achtergrond te vervagen voor een professioneel ogend resultaat. Ook de compositie van het portret komt aan bod, omdat de juiste plaatsing van het onderwerp in het kader een groot verschil kan maken in de impact van de foto.

Praktijk deel I - Experimenteren met achtergronden Na het boeiende theoriegedeelte is het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen! Je werkt samen in groepjes van twee of drie en begint te experimenteren met verschillende achtergronden. Door dit te doen, leer je hoe elke achtergrond een unieke sfeer kan creëren in het portret. Bovendien ga je spelen met de afstand tot het model en de achtergrond. Hierdoor kun je begrijpen hoe de scherptediepte verandert en hoe je de aandacht van de kijker kunt sturen naar het onderwerp van je foto. Tijdens het praktijkgedeelte worden ook compositorische keuzes belangrijk, waarbij je de geleerde technieken toepast om aantrekkelijke portretcomposities te maken.

Theorie deel II - Verschillende soorten licht en poseren Nu je vertrouwd bent geraakt met de basis, is het tijd om je kennis te verdiepen. Jet zal je in het tweede theoriegedeelte verder begeleiden. Ze zal de verschillende soorten licht bespreken en hoe je deze kunt benutten om prachtige portretten te maken. Zonlicht kan uitdagend zijn, maar Jet zal je tips geven om hiermee om te gaan en er toch geweldige resultaten mee te behalen. Daarnaast zal ze het belang van poses benadrukken en uitleggen welke poses goed werken en waarom. Het begrijpen van poses is cruciaal om de emotie en persoonlijkheid van het model vast te leggen. Ook de communicatie met het model zal aan bod komen, aangezien een ontspannen en comfortabele setting resulteert in natuurlijke en expressieve portretten.

Praktijk II - Experimenteren met poses en communicatie In een tweede praktijkgedeelte ga je de opgedane kennis in de praktijk toepassen. Je gaat op zoek naar het mooiste licht en ontdekt hoe verschillende lichtomstandigheden de uitstraling van je foto beïnvloeden. Door te experimenteren met poses en communicatie met het model, leer je hoe je emoties en expressies kunt vastleggen in je portretten.Jet ter Halle De workshop wordt gegeven door Jet ter Halle. Jet is documentaire fotograaf die zich toelegt op het documenteren van maatschappelijke vraagstukken met als doel: het creëren van dialoog. Daarnaast werkt Jet als bedrijfsfotograaf waarbij zij ondernemers in beeld brengt.

Wat heb je nodig?

Neem je spiegelreflex- of systeemcamera, voldoende accu's en lege geheugenkaartjes mee. Als je een portretlens hebt, neem dan deze dan mee! Zorg dat je de basiskennis van sluitertijden, diafragma's en ISO-waarden onder de knie hebt. De workshop vindt plaats in Gouda, waarbij je je te voet verplaatst om verschillende locaties te bezoeken. Het is belangrijk op te merken dat dit een uitdaging kan vormen als je niet goed ter been bent. Als je van plan bent om aan deze workshop deel te nemen, zorg er dan voor dat je voldoende mobiel bent om optimaal te kunnen genieten van deze workshop.

👉 Reserveer hier je plek

Deel dit evenement

bottom of page